Mr. & Mrs. Lane

Team

Mr. & Mrs. Lane werken niet alleen

 
 Photo by Johan Kramer

Dieuwke Wynia

Indische Overheidsarchitectuur rond 1900, daar is Dieuwke op afgestudeerd. Maanden zat ze voorovergebogen in de bibliotheek van het Koninklijk Instituut voor de Tropen bouwtekeningen, boeken en oude tijdschriften te bestuderen. Ze verdronk in een tropische wereld vol klassieke gebouwen. In de avonden werkte ze in het restaurant van de Schouwburg waar gasten hongerig na een première, of vol verwachting voor een concert, een maaltijd nuttigden. Ze wilde graag nog veel meer onderzoeken maar vond de vrolijke gasten in het restaurant ook leuk. Daarom ging ze op zoek naar een plek waar ze haar nieuwsgierigheid kwijt kon en veel mensen kon ontmoeten: de televisie. Na tien jaar voor jan en alleman te hebben gewerkt, begon ze bij een nieuw programma: De Wereld Draait Door. Ze werd samensteller en na tweede seizoen eindredacteur. In 2011 ging DWDD ook spin offs maken en werd Dieuwke hoofdredacteur.

dieuwke@mrandmrslane.nl

NRC, Volkskrant en Parool publiceerden stukken over Dieuwke

 Photo by Johan Kramer

Boudewijn Vos

Tijdens zijn studie Film- en Televisiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam, ontwikkelde Boudewijn een passie voor Italiaanse film. Omdat er aan de UvA geen ‘Cinema Italiano’ onderwezen werd, was een vertrek naar Italië onvermijdelijk. Het jaar in Pisa bracht hem alles waarop hij hoopte, maar wakkerde ook iets anders aan; In 2011 kocht Boudewijn met zijn vrouw een oude vouwwagen waarmee ze samen 6 maanden door Europa reisden. De klapkar is weliswaar in Slowakije overleden, maar de verhalen over die reis leven voort. Boudewijn is een luisteraar, maar vertelt ook graag, de reden waarom hij is gaan werken bij de televisie. In 2004 is hij begonnen als producer bij SBS Productions. Inmiddels is Boudewijn 11 jaar werkzaam als productieleider van verschillende televisieprogramma's, waarvan de laatste 5 jaar bij De Wereld Draait Door. Boudewijn droomt ervan om ooit nog eens met Mrs. Lane een Felliniaanse klassieker te produceren.

boudewijn@mrandmrslane.nl

 

Wouter Ritmeester

Al zijn hele leven wil Wouter niets liever dan de wereld nog wat mooier en leuker maken dan zij is. Hij probeerde dat eerst op de voetbalvelden: zijn creativiteit werd geroemd, maar behalve zijn rechtervoet, bleek de rest van hem andere plannen te hebben. Zijn studies Rechten en Geneeskunde brachten hem - op een klinkende Meestertitel na - ook niet veel dichterbij. Alhoewel, hij kwam er achter dat hij vaak naar hetzelfde keek, maar wat anders zag. Wouter ging daarna gewapend met dit inzicht en zijn jarenlange opgeschreven kronkels langs bij Eyeworks. Hij mocht blijven: hij moest van zijn hoofd vol ideeën maar televisieprogramma’s en formats zien te bakken. Eerst voor Nederland, daarna voor de hele wereld, toen voor RTL en nog niet lang geleden voor Vorst Media. Ik hoor je denken: ‘Ja allemaal leuk en aardig, maar hoe zit nou met die mooiere wereld van hem?’ Daarop kan ik je zeggen: de appel valt niet ver van de boom. Nu we het toch over appeltaart hebben… weet je wat een goed idee is?!

wouter@mrandmrslane.nl

  This is Paco.

Paco

Paco Lane is de hond van Mr. Lane. Deze windhond rent met gemak 60 kilometer per uur door zijn studeerkamer. Ooit experimenteerde Mr. Lane met een kleine camera op het hoofd van Paco, maar deze beelden maakten de kijkers bij een viewing zo misselijk dat hij ermee gestopt is. Ook houdt Mr. Lane de hond ver weg van z’n appeltaart en als Mrs. Lane gaat badmintonnen, dan verstopt ze de shuttles in haar dashboardkastje. Op kantoor slaapt Paco veel, maar voor een goede Franse film kun je ‘m altijd wakker maken.